Hvordan øke kvaliteten i høgere utdanning?

Svar: Gi institusjonen et økonomisk handlingsrom

 SPiN-logo

I Soria Moria lover regjeringspartiene en styrking av høgere utdanning med intensjon om at studentene skal støttes sterkere gjennom studiene, både faglig og finansielt. Studentene er glade for at regjeringen innfridde i årets statsbudsjett med 1000 nye studentboliger, men økning av utdanningskvaliteten er det vanskeligere å se spor av. Kostnadene for mange universiteter og høgskoler har økt raskere enn bevilgningene de siste tre årene, med ansettelsesstopp, stopp i nye investeringer, kutt i studieplasser, mindre veiledning og etter vår mening dårligere undervisning som resultat.

 

Denne uken legger regjeringen på sin budsjettkonferanse mye av føringene for statsbudsjettet for 2010, og dette blir regjeringens siste sjanse til å gjennomføre det løftet vi har ventet på innen høgere utdanning. Antallet studenter vil øke betraktelig de neste årene på grunn av finanskrisen. Når skal Høgskolen i Narvik få et økonomisk handlingsrom slik at vi som studenter merker det på utdanningen?

 

Både Studentenes Landsforbund og Norsk Studentunion krever en kunnskapsmilliard i økte basisbevilgninger som ikke er øremerket. Disse krav støtter vi ved Høgskolen i Narvik.

 

For at møte Kvalitetsreformens intensjoner om bedre kvalitet gjennom mer oppfølging av studentene, bedre rammekvalitet og høgere kompetanse blant de tilsatte må vi ha en klar styrking av basisbevilgningen slik at institusjonene slipper å kutte når nye krav uten fullfinansierte øremerkede midler dukker opp. En solid og forutsigbar basisbevilgning sikrer rom til å tilby utdanning av høy kvalitet. Basisbevilgningen er den viktigste garantien for langsiktig utvikling av Høgskolen i Narvik.

 

Vi vil derfor utfordre Anna-Kristin Ljunggren på hva hun mener om regjeringens satsning på høyere utdanning de siste årene, og hva hun håper å kunne legge frem når statsbudsjettet for 2010 presenteres.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: